Aktuelt
Novo Nordisk med nytt gjennombrudd - til værs på børsen
08
.
03
.
2024

Novo Nordisk med nytt gjennombrudd - til værs på børsen

Det danske farmasiselskapet Novo Nordisk dundrer videre på børsen, løftet av fedmebehandling og pille-gjennombrudd.

Novo Nordisk med nytt gjennombrudd - til værs på børsen

Novo Nordisk kunne i går melde om store fremskritt for «slanke-pillen» på sin kapitalmarkedsdag. Nyheten førte til at selskapet steg nesten ti prosent på New York-børsen, og selskapet er opp over 26 % hittil i år. Novo Nordisk er en av våre største investeringer for både Holberg Global og Holberg Norden, og utgjør henholdsvis 5,6 % og 6,6 % av porteføljene.

 

Farmasiselskapets hovedvirksomhet er insulin og diabetesmedisiner, som man setter med en sprøyte. Selskapet fant for noen år tilbake ut at produktene deres også hadde god effekt mot fedme. Inntektene selskapet får fra fedmebehandling, har økt kraftig de senere årene (se graf).

Med et økende antall mennesker i verden som lider av fedme, er markedet enormt. Mange liker ikke å ta sprøyter, så nyheten om at Novo Nordisk kommer med en pille førte til at aksjen steg kraftig. Legemiddelet er meget lønnsomt, og er nå ferdig med testing i «fase 1». Nå vil selskapet gå direkte til «fase 3», noe som kommer til å kreve tid og en god del penger. Så det blir nok noen få år til før vi ser pillene på markedet.

 

Forvalter for Holberg Global, Harald Jeremiassen, har investert i Novo Nordisk i rundt 30 år, og har stor tro på selskapet videre. Selskapet er nå blitt Europas største, og verdens 12. største selskap målt i børsverdi.

Les mer om Holberg Global og Holberg Norden

Har du spørsmål angående våre fond, eller ønsker en prat om fondene hører vi gjerne fra deg!

Send inn
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Oops! Something went wrong while submitting the form.