Aktuelt
Haralds møte med CFO i Apple, Luca Maestri
07
.
12
.
2023

Haralds møte med CFO i Apple, Luca Maestri

Harald Jeremiassen har denne uken vært i London på konferanse, og blant annet møtt finansdirektøren i Apple

Haralds møte med CFO i Apple, Luca Maestri

Holberg Global er en langsiktig aksjonær i Apple, og forvalter Harald har møtt finansdirektøren Luca Maestri i London denne uken. Harald har for øvrig møtt Luca syv ganger siden han ble finansdirektør i Apple, og som vi kan se av bildet var humøret i møtet upåklagelig!

Apple har vesentlig bedre marginer på salg av digitale tjenester enn salg av mobiltelefoner. Et av hovedtemaene i årets, og fjorårets møte med Luca, var følgelig hvordan Apple skal klare å øke andelen brukere som betaler for tjenester i Apple Services. Til tross for at Apple kan vise til en sterk langsiktig vekst i bruken av Apples digitale tjenester, er det fortsatt under halvparten av brukerne som abonnerer på betalingstjenester hos Apple. Dette ønsker selvsagt Apple å gjøre noe med.

Apple har eksperimentert med ulike digitale tjenester som musikk, datalagring og annet for å se hvilke tjenester kundene ønsker å betale for. Det Apple har mest tro på nå, og som de investerer tungt i, er å produsere egne høykvalitetsfilmer. Ref storfilmen Masters of the Air som skal lanseres på nyåret.

På spørsmål om prising, opplyste Luca at Apple har blitt positivt overrasket over hvor mye de har kunnet øke prisene på sine digitale tjenester, uten at dette har gått utover antall brukere.

Apple har lansert første generasjon av sine virtuelle briller. Denne første versjonen har som ventet ikke solgt spesielt bra i konsument-markedet, siden brillene ble lansert med en høy enhetskostnad. Luca opplyste dog at de virtuelle brillene har vakt veldig stor interesse fra andre selskaper, som ønsker å anvende Apple sine briller i egne produktsatsninger. Apple ser selv også et bredt anvendelsesområde for brillene innen spill og utdanning med mer. Luca sa faktisk at han forventer en betydelig inntektsandel fra dette forretningsområdet allerede i løpet av de neste fem årene.

Videre diskuterte Harald og Luca Apples strategi for vekstmarkeder. Apple har lyktes med å bygge en sterk posisjon i Kina, men det å lykkes i ytterligere 10 utvalgte vekstmarkeder er Apples hovedprioritet framover. Luca understreket spesielt viktigheten av å vokse i India, både på produksjons- og salgssiden. Luca nevnte at Apple allerede selger flere telefoner i India enn i noe enkeltland i Europa!

Har du spørsmål angående våre fond, eller ønsker en prat om fondene hører vi gjerne fra deg!

Send inn
Takk! Din forespørsel er mottatt.
Oops! Something went wrong while submitting the form.